Öncelikle biraz kendisinden bahsedelim. 1887 yılında kent statüsüne gecen Vancouver, ismini George Vancouver’dan almıştır. George, İngiltere donanmasında görevli bahriye subayı iken, 1792-1794 arası San... Medya Sektörünün Yeni Trendi Vancouver!

Öncelikle biraz kendisinden bahsedelim.

1887 yılında kent statüsüne gecen Vancouver, ismini George Vancouver’dan almıştır. George, İngiltere donanmasında görevli bahriye subayı iken, 1792-1794 arası San Francisco yakınlarından bugünkü Britanya Kolombiyası’na kadar Kuzey Pasifik’in kıyı bölgesinin haritasını çıkartmış olan bir araştırmacı denizcidir.

1886’da şehrin nüfusu 1000 civarında iken, her yıl %3’lük sabit oran artışı sonrası bugün nüfusu 2.3 milyona ulaşmıştır. Kanada’nın üçüncü metropolü olan Vancouver`da yaşayanların %53’ünün ana dili İngilizce değildir ve nüfusun %35’i Kanada dışında doğmuştur. Kuzey Amerika’nın barındırdığı nüfusa oranla en yüksek Asyalı nüfusuna sahip olan şehridir. Aynı zamanda Kuzey Amerika’nın en büyük ikinci Chinatown’unu da bünyesinde bulundurur. Şehrin Richmond bölgesi Asyalı nüfusun en yoğun olduğu bölgedir. Rivayete göre Asyalılar “Richmond” sözcüğünü “Rich Man” gibi telafuz ettikleri ve burada zenginliklerini daha çok gösterebildikleri için ağırlıklı olarak bu mahalleye yerleşmeyi tercih etmişler.

Vancouver’ın bir diğer adı da Kuzey Hollywood. Kuzey Amerika’da Hollywood ve New York’tan sonra gelen en büyük film üretim merkezidir. Lions Gate, Paramount, Bridge Studios gibi yapım şirketlerinin yani sıra Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu merkezli birçok şirketin de Vancouver’da merkezleri bulunmaktadır. Vancouver film endüstrisi, B.C. eyaletine sağladığı gelir ve 50.000 kişilik istihdamı sayesinde özellikle son yıllarda dev bir sektör haline gelmiştir.

Şehir The X-Files, 21 Jump Street, X-Men, Fringe, Smallville, Hellcats, Battlestar Gallactica, Twilight, I Robot, Man of Steel, ve Deadpool gibi fillm ve dizi projelerine ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanı sıra dünya çapında markalaşmış projelere katkıda bulunan  elemanlar yine bu şehirden çıkmaktadır. Buna en güzel örnek Kanada’nın en büyük medya okulu Vancouver Film School olabilir. Biraz da bu okulu tanıyalım.

Vancouver Film School, Kanada’nın en eski ve en büyük medya okuludur. 1987 yılından günümüze dünya çapında sanata yeteneği ve tutkusu olan her öğrenciyi keşfetmek ve onları medya sektörüne birer profesyonel olarak yetiştirmeyi amaç edinmiş bir sanat okulu. Bugün 8 farklı fakültede 13 ayrı alanda öğrencilere tamamen sektör bazlı eğitim veren  , aynı zamanda gelişmiş bir film stüdyosudur. Kanada’nın en büyük medya okulu ünvanını da bu şekilde almıştır. Teknolojik donanımı ve 12 farklı film stüdyosuyla yalnızca Kanadalı ve uluslararası öğrencilerle kalmamış, yıllar içinde dünyaca ünlü projelere de kapılarını açmıştır.

Sinema ve TV alanında Film Yapımcılığı, Oyunculuğun Temelleri, Kamera Önü Oyunculuk, Ses Dizaynı, Sinema ve TV için Senaryo ve Makyaj Dizaynı gibi alanlarda diploma eğitimi veren okul aynı zamanda Warner Bros., Universal Studios, Paramount Pictures, Sony Pictures, Pixar, HBO, Google, Apple, Microsoft, Blizzard, Ubisoft ve EA Games gibi şirketlerle yapmış olduğu iş ve eğitim ortaklıkları sayesinde mezun öğrencilerine yine bu şirketlerde iş imkânı da sağlamaktadır.

Okulun detaylarına resmi web sitesi vfs.edu’dan ulaşılabilir.

Yazı: Mert TEZEL

EduLife Canada Magazine