Her sene 1000 doktora öğrencisine, eğitimlerinin henüz ilk senesindeyken göçmenliğe başvurma şansı tanınır. Türk öğrenci başvuru sayısının büyük artış gösterdiği Kanada, eğitimde yıldız ülke... Kanada Eğitimde Hep Bir Adım Önde

Her sene 1000 doktora öğrencisine, eğitimlerinin henüz ilk senesindeyken göçmenliğe başvurma şansı tanınır.

Türk öğrenci başvuru sayısının büyük artış gösterdiği Kanada, eğitimde yıldız ülke olmaya devam ediyor. Kanada’nın eğitimde neden tercih edildiğine hep birlikte bakalım.

İşte madde madde Kanada’da eğitimin ayrıcalıkları…

  1. 2017 yılında, US New Report’un dünya genelinde yaptığı araştırma sonucunda Kanada, eğitimdeki kalitesiyle dünya sıralamasında birinci oldu.
  2. Aynı araştırma sonucu verilerine göre, yaşam standartları açısından da dünyanın en iyi ikinci ülkesi seçilen Kanada, yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için en uygun, güvenli ve kaliteli seçeneklerden.
  3. Quacquarelli Symonds (QS) tarafından yapılan 2017 sıralamasına göre; Montreal dünyadaki 125 kent arasında en iyi öğrenci şehri olarak seçildi ve bu sıralamada Vancouver ve Toronto da ilk 11’de yer aldı. İlk 11 ülke içinde 3 şehri bulun tek ülke de Kanada.
  4. Eğitime ayırdığı cömert bütçe sayesinde; eğitimin kalitesi, eğitime verilen önem, bilimsel ve teknolojik gelişmeler konusunda dünya öncüsü.
  5. Kanada eğitim sisteminde kişi başına ayrılan gelir diğer G-8 ülkelerinin ayırdığından daha fazla.
  6. Kanada’dan alınan diplomalar dünya çapında tanınır ve YÖK tarafından tanınan Kanada üniversitelerinden mezun olan uluslararası öğrenciler başarılı, saygın bir kariyere sahip olurlar.
  7. Bilgisayar ve enformasyon teknolojisinde uluslararası lider durumunda olan Kanada telekomünikasyon, nakliye, mühendislik, havacılık, şehir ulaştırma, mikro elektronik, tıp aletleri, gelişmiş software, hidroelektrik ve nükleer enerji, lazer ve opto-elektronik, yiyecek içecek, okyanus ve çevre sanayii gibi sektörlerdeki gelişmişliği ile bilinir.
  8. Eğitimin belli standartlara uygun gerçekleştirilmesine büyük önem verilen Kanada’da, üniversiteler arasındaki farklar en aza indirgenmiştir.
  9. Kanada’da eğitim; ezberden uzak, öğrencinin doğal merak duygusunu doyuran öğretim yöntemleriyle düzenlenmiştir. Öğrencilerin yapabileceklerini keşfetmesi yönünde teşvik eden uygulamalarla iş hayatına kolayca uyum sağlamalarını mümkün kılar.
  10. İki dilli bir ülke olarak Kanada, bu dillerden herhangi birini veya ikisini birden öğrenmek isteyenlere çok kaliteli İngilizce ve Fransızca programlar sunar.
  11. Kanada diğer İngilizce eğitim veren ülkelere göre daha ucuzdur.
  12. Kanada’da eğitim alırken haftada 20 saat yarı zamanlı ve tatillerde haftada 40 saat tam zamanlı, kampüs içi veya dışı çalışma izni verir.
  13. Uluslararası öğrencilere 2 yıllık bir programdan sonra 3 seneye kadar çalışma iznini vermenin yanı sıra eyaletlerine ve bitirdikleri programlara göre de göçmenliğe başvurma imkânı sunar.
  14. Her sene 1000 doktora öğrencisine, eğitimlerinin henüz ilk senesindeyken göçmenliğe başvurma şansı tanınır.
  15. Kanada üniversitelerine girmek için Türkiye’de üniversite sınava girmenize gerek yoktur.
  16. Kanada üniversitelerinde istediğiniz bölümde lisans eğitimine başlamak için lise diploması ve dil sınav sonucu belgesi yeterlidir.
  17. Meslek liseleri dâhil hangi tür liseden olduğunuza bakılmaksızın, lisede sayısal, sözel, eşit ağırlık ya da dil, hangi bölümden mezun olursanız olun, Kanada üniversitelerinde istediğiniz tüm bölümlere başvurabilirsiniz.
  18. Eğer Kanada’ya eğitim için eşiniz ile birlikte gittiyseniz, eşinize de tam zamanlı çalışma izni verilir ve çocuklarınız varsa onların da lise dâhil olmak üzere eğitimleri ücretsiz olarak devlet tarafından sağlanır.
  19. Mastır, MBA, doktora programlarına girmek isteyen öğrencilerin, Kanada üniversitelerinde pek çok burstan faydalanmaları mümkün. Aynı zamanda tezli programlarda maaşlı asistanlık yapma şansı da var.
  20. Harika bir kampüs hayatı, spor, sanat, kulüpler öğrenci hayatını renkli kılar, her eyalet ve bölgede, eyalet parklarında doğa sporlarının her çeşidini deneme olanağı bulursunuz.

Yazı: Ciran Derya AYGÜL

EduLife Canada Magazine